400 Bad SAML request Skip to main content
https://support.okta.com/help/answers?id=9062a000000bmg0qaa&refurl=http%3a%2f%2fsupport.okta.com%2fhelp%2fanswers
How satisfied are you with the Okta Help Center?
Thank you for your feedback!
How satisfied are you with the Okta Help Center?
1
2
3
4
5
Very Dissatisfied
Very satisfied
Enter content less than 200 characters.
Ask Search:
Gideon OgegaGideon Ogega 

400 Bad SAML request

Getting a bad saml request error, but this is a pretty standard format we use with other SAML IDPs. Are there additional fields or anything else I'm missing for the Okta implementation?

XML SAMLRequest:
<?xml version="1.0" encoding="utf-16"?>
<AuthnRequest xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" ID="id606b10ec-83fe-4276-b421-9d9c536a1816" Version="2.0" IssueInstant="2017-04-20T17:29:34.5415214Z" xmlns="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:protocol">
  <Issuer xmlns="urn:oasis:names:tc:SAML:2.0:assertion">urn:verify:platform:Local:Local</Issuer>
</AuthnRequest>


Url Parameters for redirect:
?SAMLRequest=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
Gideon OgegaGideon Ogega
Additional Info: Not seeing anything in the System Log either...